OBS: Du er nu offline

Havmøllepark indvies i dag

Anholt vindmøllepark får i dag luft under vingerne, når parken med de 111 vindmøller indvies. Projektet har skabt 8.000 job og 70 varige arbejdspladser.
Havmoellepark indvies i dag
Af Jesper Nilsson

I dag bliver én af verdens største havmølleparker, Anholt Havmøllepark, officielt indviet. Anholt Havmøllepark med sine 111 vindmøller på havet vil levere strøm til 400.000 husstande. Indvielsen sker under overværelse af blandt andre Hendes Majestæt Dronningen og statsminister Helle Thorning-Schmidt.

3F'ernes pensionsselskab PensionDanmark har investeret 3,8 milliarder kroner i parken. Dermed er resultatet af 20 måneders hårdt arbejde fra det første spadestik synligt.

- Under opførelsen af den store vindmøllepark er der skabt omkring 8.000 job. Alene i selve opsætningen møllerne er der skabt 1.000 job i anlægsfasen, og en stor del af beskæftigelsen er kommet 3F-medlemmerne til gode, siger forbundsformand Poul Erik Skov Christensen fra 3F. Han er også formand for PensionDanmark.

- På den måde har 3F's medlemmer været med til at investere i både egne arbejdspladser og en god pensionsopsparing, fastslår Poul Erik Skov Christensen.

God investering

- Vores investering i Anholt Havmøllepark vil give vores medlemmer et attraktivt og stabilt afkast og samtidig levere masser af grøn strøm til de danske husstande, siger administrerende direktør Torben Möger Pedersen fra PensionDanmark.

Investeringen i Anholt Havmøllepark på 3,8 milliarder kroner er PensionDanmarks største enkeltinvestering til dato. PensionDanmark er desuden medejer af Nysted Havmøllepark herhjemme samt tre vindmølleparker i USA.

- Anholt Havmøllepark er beviset på, at der for dansk økonomi og beskæftigelse er store perspektiver i at etablere partnerskaber mellem virksomheder med spidskompetencer og kapitalstærke pensionsinvestorer, der tænker langsigtet, siger Torben Möger Pedersen.

Projekter på vej

PensionDanmark har tidligere i år givet tilsagn om en investering i USA's første havmøllepark, Cape Wind.

Over de næste fire til fem år vil PensionDanmark investere yderligere 12 milliarder kroner i infrastrukturprojekter. Hovedparten af dem er energiprojekter.