OBS: Du er nu offline

3F'ere bliver medejere af Danmarks største havmøllepark

Pensionsselskaberne PensionDanmark og PKA har sammen købt halvdelen af en ny, kæmpe havmøllepark ved Anholt af Dong Energy for cirka seks milliarder kroner.
3Fere bliver medejer af Danmarks stoerste havmoellepark
Af Signe Højgaard Nielsen

Omkring 245.000 3F'ere er blevet medejere af en ny stor havmøllepark ved Anholt. Den nye havmøllepark kommer til at bestå af 111 vindmøller og bliver dermed Danmarks største. Anholt Havmøllepark forventes at levere den første miljøvenlige strøm i 2012. Alle parkens møller forventes at være oppe i omdrejninger ved udgangen af 2013.

På det tidspunkt vil Anholt Havmøllepark producere grøn strøm svarende til fire procent af Danmarks samlede elforbrug. Det svarer til 400.000 husstandes årlige forbrug af strøm.

- PensionDanmark leverede gennembruddet i 2010 med købet af 50 procent af Nysted Havmøllepark. Med Anholt Havmøllepark tager vi det næste store skridt. Danmark er i gang med en nødvendig omstilling til vedvarende energi, der her forenes med et godt afkast til medlemmernes pensionsopsparing, siger administrerende direktør i PensionDanmark Torben Möger Pedersen.

PensionDanmark ejer 30 procent

Det er pensionsselskaberne PensionDanmark og PKA, der har købt halvdelen af havmølleparken af DONG Energy for cirka seks milliarder kroner. PensionDanmark står for den største andel af købet med en ejerandel på 30 procent, mens PKA står for en ejerandel på 20 procent. I alt bliver 840.000 pensionskunder medejere af den nye havmøllepark.

- I DONG Energy er vi stolte over den anerkendelse, som PensionDanmark og PKA viser os med aftalen om Anholt Havmøllepark og deres aktive deltagelse i omstillingen til grøn energiproduktion. Vi ser denne aftale, som er den seneste i en række af lignende partnerskaber med institutionelle investorer, som en anerkendelse af DONG Energy's position som markedsleder inden for konstruktion og drift af havmølleparker, siger administrerende direktør for DONG Energy Anders Eldrup.

Grenaa Havn bliver knudepunkt

DONG Energy har valgt Grenaa Havn som base for Anholt Havmøllepark. Havnen vil blive benyttet både i etableringsfasen og til den efterfølgende vedligeholdelse af havmølleparken.