OBS: Du er nu offline

Støt de tyrkiske fagforeninger efter jordskælvet i Tyrkiet

3F indsamling 3F samler ind til to tyrkiske fagforeninger, som hjælper nogle af de millioner af mennesker, der er ramt af jordskælvet i det sydlige Tyrkiet. Indsamlingen går også til at styrke organiseringen af de arbejdere, der genopbygger landet.

59.000 mennesker døde, og 1,5 million blev hjemløse. Det var bare nogle af konsekvenserne af jordskælvene i Tyrkiet og Syrien i februar 2023. Regionen, hvor jordskælvet fandt sted, har mange tøj- og tekstilfabrikker. Mange af dem kan ikke producere efter jordskælvet, og det har store konsekvenser for arbejderne.

Tyrkiske fagforeninger gør en stor indsats for at hjælpe deres medlemmer og andre ofre med at komme på fode igen. Blandt dem bygningsarbejdernes og tekstilarbejdernes fagforeninger, der arbejder for, at folk igen kan få tag over hovedet, genoptage deres arbejde og genskabe et familieliv.

Dræbte, sårede og hjemløse

22 medlemmer af bygningsarbejdernes fagforbund blev dræbt, og over 5.000 er enten kommet til skade, har mistet familiemedlemmer eller er blevet hjemløse. Det samme gælder tøjarbejderne.

Tekstilarbejderforbundet DISK Tekstil har desuden fået ødelagt to af sine kontorer i området. I store dele af regionen er vand, el og renovation ødelagt.

Derfor er der hårdt brug for bygnings- og tekstilarbejdere, der kan genopbygge det ødelagte og få økonomien op at stå igen.

3F støtter med denne indsamling de to søsterorganisationer i at bidrage til social, økonomisk og fysisk genopbygning.

Det gør fagforeningerne

De to forbund har bl.a. leveret telte, tæpper og madvarer til de mange tusinde ofre. Bygningsarbejderforbundet YOL-IS giver husly til i alt 178 jordskælvsramte familier – flere af dem er medlemmer af forbundet.

Tekstilarbejderforbundet DISK tekstil vil bl.a. genopbygge medlemmers huse og etablere et center med hjælp til psykiske traumer efter jordskælvet med støtte fra indsamlingen.

3F støtter

  • Bygningsarbejderforbundet YOL-IS
  • Tekstilarbejderforbundet DISK Tekstil

Støt indsamlingen 

Mobilepay: 157489

Konto: 5301 - 0278754

Indsamlingen startede 1. maj 2023, men fortsætter året ud. 

Kontakt 

3F International har de seneste år samarbejdet med DISK Tekstil om at forbedre vilkårene for syriske tøjarbejdere i landet, med støtte fra EU.

Har du brug for materialer eller spørgsmål om indsamlingen og 3Fs arbejde i Tyrkiet, så kontakt 3F International: Download pjece til print og uddeling til 1. maj møder